Dünya üzerinde temiz ve içilebilir suya erişememe ve kirli su sorunu en yoğun olarak Afrika ve Asya kıtalarında görülüyor. Bu durum, birçok sorunu da beraberinde getiriyor. Susuzluk ve kirli su kullanımı, bulaşıcı hastalıklar başta olmak üzere gıda güvenliği ve ekonomik kalkınma gibi sosyal istikrarı etkileyen alanlarda da olumsuz sonuçlar doğuruyor.
Su Çözümleri Derneği olarak susuzluğa ve kirli su sorununa çözüm üretmek amacıyla gerçekleştirdiğimiz faaliyetlerden birisi de Çeşmeli Su Kuyusu açmak. Çeşmeli su kuyularımız, klasik tulumba sistemi ile açtığımız kuyulardan farklı olarak suyun, musluklar marifetiyle ihtiyaç sahiplerine ulaşmasını sağlıyor.
Asya kıtasındaki muhtelif ülkelerde açtığımız çeşmeli su kuyuları 7 musluktan oluşuyor. Afrika kıtasında açtığımız çeşmeli su kuyularımız ise 6 musluktan oluşmaktadır. Aynı anda birden fazla ihtiyaç sahibi, çeşmeli su kuyularımızdan istifade edebilmektedir.
Asya kıtasında yaşanan su sorunu, su yokluğundan yahut suya erişim sorunundan ziyade var olan suyun kirli olmasından kaynaklanıyor. Öyle ki Bangladeş halkının %97’si suya erişim sağlayabiliyorken bu oran, temiz ve içilebilir suya erişim sağlayanlar özelinde %40’a düşüyor. Bangladeş’te yaşanan kirli su sorunu, bölgede bulaşıcı hastalıkların yayılmasına ve bu hastalıklardan dolayı ölümlere sebep oluyor.
Su Çözümleri Derneği olarak bizler, Bangladeş gibi temiz ve içilebilir su sorunu yaşayan Asya ülkelerinde su kuyuları açıyor, ihtiyaç sahiplerinin sorunlarına çözüm üretiyoruz. Asya kıtasında açtığımız su kuyusu çeşitlerimizden birisi de Çeşmeli Su Kuyuları. Çeşmeli su kuyularımız, 20-50 metre derinliğe yapılan sondaj sonrasında ulaşılan suyun ardından inşa ediliyor. Bağışçılarımız 7 musluktan oluşan bir çeşmenin bir musluğu için 7.500 TL bağışta bulunarak isimlerine özel bir çeşme açtırabiliyor.
Afrika kıtası, dünya üzerinde temiz ve içilebilir suya erişim sorunu yaşayan bölgelerin başında geliyor. Susuzlukla mücadele eden Afrika halkı, temiz ve içilebilir suya erişim sağlamak için günde yaklaşık 4-5 kilometre yol yürümek zorunda kalıyor. Afrika’da açtığımız çeşmeli su kuyuları ile kardeşlerimizin yüklerini hafifletiyor, yüzlerine tebessüm oluyoruz.
Afrika kıtasında bulunan ülkelerde inşa ettiğimiz çeşmeli su kuyularımız 60-100 metre derinliğe uygulanan sondaj sonrası temiz su kaynağına ulaşılarak inşa ediliyor. Sondaj derinliğinin Asya kıtasındaki sondaj derinliğinden farklı olması, bölgedeki yeraltı sularının daha az olmasından kaynaklanıyor.
Afrika’da açtığımız çeşmeli su kuyularımız 500 litre depoya sahip ve 6 adet musluktan oluşuyor. Hayırseverler 75.000 TL bağışta bulunarak 6 musluklu çeşmenin tamamını tek başına açtırabileceği gibi 12.500 TL bağışta bulunarak bir musluğa ismini vererek de kuyu açılışına katkıda bulunabiliyor.
Sizler de Afrika ve Asya kıtasındaki Çeşmeli Su Kuyusu çalışmalarımıza bağışta bulunarak temiz ve içilebilir suya erişim sorunu yaşayan binlerce ihtiyaç sahibinin kalplerine umut olabilirsiniz.
Su Çözümleri Derneği, su kuyusu faaliyetleri ile susuzluk ve kirli su sorununa çözüm oluyor, kıtalar ardındaki kardeşlerimiz ile bağımızı kuvvetlendiriyor.
Güneşli V.D. 781 106 7849 Sicil No: 34-283-081